En moviment!

dimecres, 13 d’agost del 2008

Quin canvi en un parell de setmanes! La Laia s’ ha llançat a la conquesta de l’espai! Ha après a gatejar i es com si de cop se li obrissin un piló de possibilitats d’acció que no se les acaba.

El procés ha estat el següent:

Des de petitona que hem intentat que es passi estonetes de panxa a terra perquè s’acostumi a la posició. En aquesta postura va començar a aixecar el cap aviat i cada vegada aguantant-se millor amb els braços. A partir dels sis mesos va aprendre a posar-se tota sola en posició de gateig , és a dir , de quatre grapes i sense tocar la panxa a terra. Però des d’aquesta posició no sabia gaire què fer. Cap als set mesos es balancejava endavant i endarrere en aquesta posició , intentava moure els genolls i les cames i des de fa dues o tres setmanes havia après a desplaçar-se reptant cap enrere i també a quedar-se asseguda des de la posició de gateig. El que no aconseguia era aixecar una mà i després l’altra i anar-les avançant.

Com ja us vaig dir en el post anterior la cosa estava per caure i nosaltres hem intentant deixar-la estones sobre una catifa o sobre el llit amb algun objecte atractiu al davant per tal que faci esforços per arribar-hi . Aquest cap de setmana ha arribat el premi. Quan estava al terra intentant arribar al comandament a distància de cop li ha vingut la inspiració de com havia de fer per aixecar les mans i que això l’ajudés a avançar! Ja tenim aquí els primers gatejos.! No són coordinats i va poc a poc, però aconsegueix anar-se desplaçant cap endavant.

Us deixo un video de l’endemà , sobre el llit intentant arribar al paquet de tovalloletes

I després d’això ens mirem tot el que tenim a casa amb uns altres ulls. Hi ha tantes coses potenciament perilloses! Només dos dies després ha après com sortir de l’àrea de jocs passant per sobre dels cilindres inflables que té. S’ ha llençat a l’exploració del món! Ja cal que anem a partir d’ara amb els ulls doblement oberts i comencem a protegir tot una mica d’aquestes manetes que volen arribar a tot arreu!



4 comentarios:

anna ha dit...

Quina xulada!

La teva nena ja gateja!

M'impressiona la velocitat amb la que els nadons passen etapes, aquesta es per a mi una de les mes emocionants...

Moltes felicitats Laia per la teva conquesta del espai!

Anònim ha dit...

Qué emoción! Qué emoción!
Tan linda, tan grandota, ahora casi casi tan independiente.

Lindo video, feliz mamá.

Un beso

Lu

Silvia F.Keros ha dit...

M'ha encantat el video!!! Tot i que, cada nen és un món, em va genial veure les diferents etapes de la Laia, doncs així em puc fer una idea del que ens espera!!!

Una abraçada!

JRoca_Font ha dit...

Caram quina nena més aplicada, si als vuit mesos ja gateja és molt probable que camini prou bé abans de l'any, ara ja no hi ha qui la pari, ja tens raó en dir que cal estar alerta.
Salut