Xuup, xuuuup!

divendres, 28 de març del 2008

Fa un parell de setmanes que la Laia ha començat a descobrir per a què poder servir les mans. De moment hi troba dues utilitats bàsiques:

1- Les mans serveixen per a ser xarrupades
2- Les mans serveixen per a poder xarrupar altres coses.

Un dia la tenia a la tumbona i sento : “XUUUUP ,XXXUP , XUUP” , me la miro i em trobo la Laiona concentradíssima xarrupant-se el puny!

Els primers dies hi arribava de casualitat , encara no dominava gaire fer anar els braços cap on voldria, però ho intentava i s’ hi concentrava molt. Ella tenia clar que calia acostar el braç a la cara per arribar a xuclar el puny , però apuntar a la boca no era gens fácil . Primer el puny arribava a l’ orella, als ulls, a la galta. .. quan notava el puny a la galta intentava girar el cap , obrir la boca fins que acabava poden llepar la mà , el dit o el que pugués arreplegar. Ara , un parell de setmanes després ja hi té certa pràctica i sap apuntar els punys cap a la boca a la primera.

Aquesta setmana ha fet un pas més. Ara comença a intentar posar-se a la boca altres coses: la manteta , les joguines que té a prop. Jo crec que encara no és capaç de posar una intenció del tipus “ ara agafaré això i m’ ho posaré a la boca”. Més aviat és que jo deixo a prop de la seva mà alguna joguina tipus mossegador , o alguna cosa petita i fàcil d’agafar. Ella una vegada ho toca sí que intenta agafar-ho i des d’aquí com aquell qui es vol mossegar el puny acosta la ma a la boca igualment , però com que a la mà ara hi té un objecte és aquest el que acaba siguent víctima dels xarrupets. Sembla que la cosa li agrada i es passa força estonetes entretinguda així. Aquí la teniu en plena acció!



2 comentarios:

JRoca_Font ha dit...

Fan riure a aquesta edat quan intenten coordinar els moviments i encara no en saben.
Salut

Alls cuits mai couen ha dit...

doncs que no xarrupi gaire!
que jo xarrupava i les dents de davant a pendre pel cul!