Avui fa un mes que som tres

dilluns, 14 de gener del 2008


Avui fa un mes que va néixer la Laia. Un mes que sóc mare, un mes que som tres a casa… tres i una gata .. tota una família! Quantes coses han passat , quantes vivències , canvis i novetats per a tots, i sobretot per a la Laia. Ha estat un mes d’adaptació per a tots… any nou , vida nova ! .. Ja ho diu el nom del bloc.. i ja és ben bé això .
Malgrat tenir tot preparat quan arribes a casa amb el bebè per primer cop t’ has de plantejar moltes coses, especialment a nivell organitzatiu i d’ horaris. El que he notat més canvi en el nostre dia a dia és el “timing” el haver d’ organitzar tot en funció d’ uns horaris, els que et marca la nena , clar. Ja no es dina ni sopa a l’ hora que et ve de gust , sinó a l’ hora que pots , entre biberò i biberò.
De dia ens hem anat adaptant al cicle de cada 3 hores : biberó –bolquer – descans ( de la nena evidentment) i aprofitar les estones de son de la nena per fer feina o per descansar mínimament que ja fa falta. El més dur és la nit. Nosaltres érem molt de mandrejar i de dormir i ja mai més serà com era... o com a mínim fins d’aquí a uns mesos quan la nena ens dormi la nit d’ una tirada.. ara és dormir dues hores i poc i dedicar una mitja de 45 minuts a donar bibi a la nena, canviar-la si cal i preparar el següent bibi . Això de dormir a trossos és matador.. però serà passatger. Aquests darrers dies la Laia ens està començant a regalar amb algunes sessions de son nocturn de quatre hores.. i algun dia privilegiat amb cinc. A veure si això es consolida i s’allarga .
Ha estat tot mes fàcil mentre en Toti estava amb mi tot el dia aprofitant els dies de permís de paternitat i els de festes de Nadal. Les novetats i inexperiències compartides , són més fàcils de portar . Però a partir del dia 2 hi ha un piló d’hores al dia on m’ he d’espavilar soleta… i ja es fa .. .però falten hores per tot.. tot gira al voltant de la nena.
Estic força satisfeta de moment de com va sortint tot. La nena té bona salut, va creixent i menjant i jo no em cansaria de mirar-la de bonica que la trobo .A vegades sembla que no pugui ser, que sigui la meva filla i que és amb nosaltres per a quedar-se , que a partir d’ara hem deixat de ser una parella per ser una família.
El procés ha estat tal i com m’explicava una amiga quan em parlava sobre el seu primer fill. Quan neix la criatura ja te’l estimes molt , han estat nou mesos elaborant sentiments sobre aquell petit ésser que intentes imaginar-te. Fins a cert punt , però , encara us heu de conèixer, i en el fons és un “petit desconegut” que fa que la teva vida doni un canvi radical . A mesura que passen els dies el sentiment de tendresa , protecció i d’amor cap a aquella coseta dolça s’ intensifica dia a dia i es fa més fort. No descobreixes fins a quin punt s’estimen fins que t’ hi trobes.
T’ estimo Laia!

9 comentarios:

JRoca_Font ha dit...

Bon post, m'hi he sentit identificat. Una altra cosa que canvia és quan voleu anar a algun lloc, abans amb 5 minuts estàveu llestos i ara esteu tres quarts d'hora en preparatius de coses: bibi, recanvis, cotxet, maxi-cosi, xumets, mantes, escalfador de biberons, pitets, etc... m'equivoco? ;-)
Salut

Anònim ha dit...

Felicitats per el mes!!!!

Buf, la veritat és que sembla molt estressant aixo de tenir un nen!!! bufffff

noe ha dit...

me n'alegro que tot us vagi tan be! El Kenan no va dormir 4 hores seguides fins fa realtivament poc, així que pots sentir-te contenta!! La veritat es que tothom diu que els tres primers mesos son els mes durs, i és cert que es nota un canvi més o menys a aquesta alçada. Això si, també són els mesos que passen mes ràpid, al menys a mi, així que aprofita-ho bé! Tens una nena preciosa!

jjj ha dit...

me´n alegro molt de què tot vagi tant bé, nosaltres amb les dues nenes hem tingut sort i dormen d´una tirada des-de´l primer dia, però conec molt bé eixe sentiment de necessitar dormir i no poder... jeje. Molts ànims!!!!

m ha dit...

Preciosa, tu nena está preciosa! Espero que las cosas vayan mejorando con el tiempo y que os acostrumbréis bien la una a la otra.
Besos.
P.D: Perdón por no escribir en catalán, pero no se...

m ha dit...

Muchas gracias por tu comentario.
Sí, el traductor funciona bien, algunas palabras no las traduce pero es posible sacarlas por el contexto. De todos modos intento leerlo en catalán y sacar lo máximo posible... Nunca está de más aprender nuevas lenguas.
Bueno muchos besitos para ti y para esa preciosidad de nena que tienes.

Silvia F.Keros ha dit...

Felicitats per aquesta preciositat!! A mi encara em queden dos mesos per a donar a llum, però estic desitjant veure-li la carona a la meva petiteta... em sento molt idenrificada amb això que dius d'anar 'emmagatzemant' sentiments envers la criatura al llarg dels nous mesos d'embaràs (en el meu cas els set).

Me'n alegro molt que ja us regali unes quantes hores seguides de son (diuen que és el més dur del principi)

Dolors ha dit...

Jordi: Què va! Tens tota la raó .. es fa llarguíssim preparar-ho tot cada vegada que sortim i el problema es no deixar-se res important!
Edu: Gràcies. Sí és estressant , però la part gratificant de ser mare ho supera amb escreix.
Noe: O sigui que la fita són esl tre smesos.. estem a la meitat...
kooka: Ostres, però com t' ho has fet perque dormin de seguida d' una tirada? Has de fer un post explicant-ho amb tot detall. Molts t' ho afgrairïem :-)
Keros:Enhorabona pel teu embaràs. Estàs a la recta final doncs. T' afegeixo en els meus links. Ens llegim!
Mònica : Gracias y bienvenida al bloc. Voy a seguir tu aventura de ser madre tambien :-)

Carolina ha dit...

Hola, llegue a tu blog por un comentario que dejaste en el mio, me encanta tu espacio, tu hija esta hermosa.
Muchas Felicidades!!!